سوابق علمی - اجرائی

سوابق تحصیلی

  • ثبت نشده ليسانس

    مهندسی کشاورزی -علوم دامی(فیزیولوژی دام)

    دانشگاه تهران

  • ثبت نشده فوق ليسانس

    مهندسی کشاورزی

    دانشگاه فردوسي مشهد

  • ثبت نشده دکتری تخصصی

    علوم دامی

    انستيتوتحقيقات ملي دهلي

مراتب علمی

  • استاديار1391

    گروه آموزشی علوم دامی

علاقه مندیها

رویدادها

مرتب سازی:

نمایش:

تأثیر سطوح مختلف تعادل الکترولیتی و کلسیم جیره بر عملکرد، ترکیب استخوان و ویژگی‌های لاشه بلدرچین‌های ژاپنی

فرزاد باقرزاده کاسمانی,منصور سراوانی,کمال شجاعیان ,مهران مهری
ايران ، تولیدات دامی ، سال : 2019 ، صفحات : 139-150، شاپا: 2009-6776 مقاله در مجله

چکیده

به‌ منظور مطالعه اثر سطوح مختلف تعادل الکترولیتی و کلسیم جیره بر عملکرد، ترکیب استخوان و ویژگی‌های لاشه بلدرچین ژاپنی، تعداد 720 قطعه جوجه بلدرچین در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 3 × 3 شامل سه سطح تعادل الکترولیتی (150، 250 و 350 میلی‌اکی‌والان در کیلوگرم) و سه سطح کلسیم (4/0، 8/0 و 6/1 درصد) در نه تیمار، پنج تکرار و 16 قطعه پرنده در هر تکرار از سن 14 تا 35 روزگی، مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج نشان داد که پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی 4/0 درصد کلسیم و تعادل الکترولیتی 250 میلی‌اکی‌والان در کیلوگرم، بیشترین مقدار مصرف خوراک را داشتند (05/0P<). تیمارهای آزمایشی بر ضریب تبدیل خوراک اثری نداشتند. در دو سطح 4/0 و 8/0 درصد کلسیم جیره، بیشترین مقدار کلسیم استخوان در تعادل الکترولیتی 150 میلی‌اکی‌والان در کیلوگرم مشاهده شد (05/0P<). کمترین وزن کلیه در تیمار حاوی 6/1 درصد کلسیم و تعادل الکترولیتی 150 میلی‌اکی‌والان در کیلوگرم و بیشترین وزن نسبی ران و سینه در تیمار حاوی 8/0 درصد کلسیم و تعادل الکترولیتی 150 میلی‌اکی‌والان در کیلوگرم، مشاهده شد (05/0P<). براساس نتایج پژوهش حاضر، اثر متقابل کلسیم و تعادل الکترولیتی جیره می‌تواند به ‌عنوان یک محدودیت مهم در جیره¬نویسی برای بلدرچین ژاپنی در حال رشد، در نظر گرفته شود.

اثرات سطوح مختلف پروتئین خام و اسید آمینه ترئونین بر قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجه های خونی بوقلمون های تجاری

قاسم جلیلوند,رامین حبیبی مزرعه خلفی,حسین جانمحمدی,کمال شجاعیان
ايران ، نشریه علوم دامی (پژوهش و سازندگی) ، سال : 2019 ، صفحات : 53-66، شاپا: 2588-6436 مقاله در مجله

چکیده

این مطالعه به منظور ارزیابی اثرات سطوح مختلف پروتئین خام و ترئونین جیره بر قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجه¬های خونی در بوقلمون¬های تجاری انجام گردید. تعداد 160 قطعه بوقلمون نر 4 هفته سویه نیکولاس 300 بطور تصادفی به 10 گروه با 4 تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی فاکتوریل (5×2) توزیع گردیدند. گروه¬های آزمایشی شامل دو سطح پروتئین خام (26 و 4/23 درصد) و 5 سطح ترئونین کل(75/0 85/0، 95/0، 05/1و 15/1 درصد جیره) بودند. نتایج نشان داد که کاهش سطح پروتئین خام جیره قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی را در بررسی به روش جمع¬آوری فضولات کاهش داد (05/0P<)، هر چند بر قابلیت هضم ایلئومی اثری نداشت. سطح 05/1 درصد ترئونین موجب بهبود قابلیت هضم ایلئومی پروتئین و قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی جیره در بررسی به روش جمع¬آوری فضولات گردید (05/0P<). بین سطوح پروتئین خام و ترئونین جیره برای قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی اثر متقابل وجود داشت (05/0P<). کاهش سطح پروتئین خام، سطح آلبومین و اسید اوریک را بطور معنی¬داری کاهش داد (05/0P<)، اگرچه سطح پروتئین خام جیره بر سایر فراسنجه¬های خونی اثری نداشت. سطوح 95/0 و 15/1 درصد ترئونین، سطح پروتئین تام و گلوبولین را در مقایسه با سایر سطوح ترئونین بطور معنی¬داری افزایش داد (05/0P<)، هر چند اسید آمینه ترئونین اثری بر مقادیر گلوکز، اسید اوریک، کلسترول، تری گلیسرید، HDL، LDL و VLDL نداشت. یافته¬های پژوهش حاضر بطور کلی نشان داد که سطح بالای پروتئین خام و اسید آمینه ترئونین در جیره باعث باعث بهبود قابلیت هضم مواد مغذی و افزایش سطح پروتئین وگلوبولین سرم در بوقلمون¬های تجاری می¬گردد. بنابراین توصیه می¬شود برای حصول هضم و جذب بهتر مواد مغذی جیره و افزایش سطح گلوبولین¬های سرم در بوقلمون¬های نیوکلاس، سطح 26 درصد پروتئین خام با 05/1 درصد ترئونین کل در سن 4 تا 8 هفتگی مورد استفاده قرار گیرد.

اثرات پرتوتابی الکترون و آنزیم فیبرولیتیک بر ترکیب شیمیایی و تجزیه پذیری شکمبه ای برگ خرما

قاسم جلیلوند,مهری محمدی زاده,کمال شجاعیان
ايران ، نشریه علوم دامی (پژوهش و سازندگی) ، سال : 2019 ، صفحات : 263-274، شاپا: 2588-6436 مقاله در مجله

چکیده

این آزمایش به منظور بررسی تاثیر پرتوالکترون و آنزیم فیبرولایتیک بر ترکیب شیمیایی و تجزیه‌پذیزی شکمبه‌ای برگ خرما در یک طرح کاملا تصادفی با قالب فاکتوریل 2×2 شامل 2 سطح پرتوتابی (150 و 300 کیلوگری) و 2 سطح آنزیم( 5/1 و 3 گرم در کیلوگرم ماده خشک نمونه‌ها) انجام شد.بدین منظور ابتدا با استفاده از روش کیسه¬های نایلونی، مقدار 5 گرم نمونه آسیاب شده به مدت 2 ، 4،8 ، 12، 24، 48، 72 و 96 ساعت در شکمبه دو رأس گاو سیستانی دارای فیستولای شکمبه¬ای شکمبه‌گذاری و فراسنجه¬های تجزیه¬پذیری برآورد شدند. داده¬های بدست آمده از ترکیب شیمیایی و تجزیه¬پذیری ماده خشک با نرم¬افزار SAS و فراسنجه¬های تجزیه¬پذیری با نرم¬افزار Neway تجزیه و تحلیل شدند. بر اساس نتایج، پرتوتابی و آنزیم روی ماده خشک و عصاره اتری و پروتئین خام اثر معنی¬داری نداشتند. اما، به صورت جداگانه و توأم سبب کاهش معنی¬دار (01/0(p< الیاف نامحلول در شوینده¬ی‌ خنثی و اسیدی شدند. همچنین بخش سریع تجزیه و تجزیه¬پذیری موثر ماده خشک با افزایش دز پرتوتابی و سطح آنزیم به طور معنی¬داری افزایش یافت (01/0(p<. نظر به اینکه پرتوتابی و آنزیم نقش مؤثری در بهبود ارزش غذایی و تجزیه¬پذیری برگ خرما داشت و بهترین نتایج در استفاده توأم پرتوتابی با دز 300 کیلوگری و 3 گرم در کیلوگرم آنزیم به دست آمد، استفاده همزمان این دو سطح جهت بهبود قابلیت هضم و تجزیه¬پذیری برگ خرما مؤثر است.

تاثیر سطوح مختلف سلنیوم آلی بر عملکرد، ویژگی های کیفی تخم و برخی از آنزیم های آنتی اکسیدانی بلدرچین ژاپنی مولد

قاسم جلیلوند,ناصر پورعباسعلی عمران,کمال شجاعیان ,محمد کاظمی فرد
ايران ، نشریه علوم دامی (پژوهش و سازندگی) ، سال : 2019 ، صفحات : 245-256، شاپا: 2588-6436 مقاله در مجله

چکیده

به منظور بررسی اثر سطوح مختلف سلنیوم آلی بر عملکرد ویژگیهای کیفی تخم و برخی از آنزیمهای آنتی اکسیدانی در بلدرچین ژاپنی، از 240 قطعه بلدرچین ژاپنی مولد با سن 8 هفته در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 3 تکرار و 16 قطعه (12 قطعه ماده و 4 قطعه نر) استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) جیره شاهد، 2) جیره شاهد + 3/0 میلیگرم در کیلوگرم سلنیت سدیم، 3) جیره شاهد + 2/0 میلیگرم در کیلوگرم سلنیوم آلی ( sel-pelex ) ، 4) جیره شاهد + 4/0 میلیگرم در کیلوگرم سلنیوم آلی و 5) جیره شاهد + 6/0 میلیگرم در کیلوگرم سلنیوم آلی می باشند. نتایج آزمایش بیانگر افزایش وزن بالاتر تیمار حاوی 4/0 میلیگرم در کیلوگرم سلنیوم آلی در مقایسه با سایر تیمارها می باشد (p<0.05). مکمل کردن جیره با سلنیوم اثر معنی داری بر مصرف خوراک، راندمان خوراک، شاخص ( شکل آلبومین و زرده)، درصد زرده، رنگ زرده، وزن لاشه، قلب و سایر اجزاء گوارش نشان نداد. افزودن 4/0 میلیگرم در کیلوگرم سلنیوم آلی به جیره شاهد، سبب افزایش معنی دار ضخامت پوسته، واحد هاو، وزن تخم مرغ، درصد تولید تخم، درصد باروری و جوجه درآوری در مقایسه با سایر تیمارها گردید(p<0.05). بالاترین وزن کبد و چربی شکمی در تیمار شاهد مشاهده شد. همچنین افزودن سلنیوم به جیره شاهد سبب افزایش میزان فعالیت برخی از آنزیمهای آنتی اکسیدانی در مقایسه با تیمار شاهد شد(p<0.05). به طور کلی نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد مکمل کردن جیره با سلنیوم در سطح 4/0 میلیگرم در کیلوگرم سبب بهبود وزن بدن، تولید تخم، درصد باروری و جوجه درآوری و برخی از آنزیمهای آنتی اکسیدانی اندازه گیری شده در این آزمایش گردید.

تأثیر سطوح مختلف تعادل الکترولیتی و کلسیم جیره بر عملکرد، ترکیب استخوان و ویژگیهای لاشه بلدرچینهای ژاپنی

کمال شجاعیان ,منصور سراوانی,مهران مهری ,فرزاد باقرزاده کاسمانی
ايران ، تولیدات دامی ، سال : 2019 ، صفحات : 139-150، شاپا: 2009-6776 مقاله در مجله

چکیده

چکیده بهمنظور مطالعه اثر سطوح مختلف تعادل الکترولیتی و کلسیم جیره بر عملکرد، ترکیب استخوان و ویژگیهای لاشه بلدرچین 3 شامل سه سطح تعادل الکترولیتی × ژاپنی، تعداد 027 قطعه جوجه بلدرچین در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 3 0 درصد( در نه تیمار، پنج تکرار و 06 قطعه / 7 و 6 /8 ،7/ 257 و 357 میلیاکیوالان در کیلوگرم( و سه سطح کلسیم ) 4 ،057( 7/ پرنده در هر تکرار از سن 04 تا 35 روزگی، مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج نشان داد که پرندگان تغذیهشده با جیره حاوی 4 تیمارهای .)P<7/ درصد کلسیم و تعادل الکترولیتی 257 میلیاکیوالان در کیلوگرم، بیشترین مقدار مصرف خوراک را داشتند ) 75 7 درصد کلسیم جیره، بیشترین مقدار کلسیم استخوان در / 7 و 8 / آزمایشی بر ضریب تبدیل خوراک اثری نداشتند. در دو سطح 4 0 درصد کلسیم و / کمترین وزن کلیه در تیمار حاوی 6 .)P<7/ تعادل الکترولیتی 057 میلیاکیوالان در کیلوگرم مشاهده شد ) 75 7 درصد کلسیم و تعادل / تعادل الکترولیتی 057 میلیاکیوالان در کیلوگرم و بیشترین وزن نسبی ران و سینه در تیمار حاوی 8 براساس نتایج پژوهش حاضر، اثر متقابل کلسیم و تعادل .)P<7/ الکترولیتی 057 میلیاکیوالان در کیلوگرم، مشاهده شد ) 75 الکترولیتی جیره میتواند بهعنوان یک محدودیت مهم در جیرهنویسی برای بلدرچین ژاپنی در حال رشد، در نظر گرفته شود.

اثر پرتوتابی الکترون و آنزیم فیبرولاتیک بر ترکیب شیمیایی و تجزیه پذیری شکمبه ای برگ خرما

کمال شجاعیان ,مهری محمدی زاده,قاسم جلیلوند
ايران ، نشریه علوم دامی (پژوهش و سازندگی) ، سال : 2019 ، صفحات : 263-274، شاپا: 2588-6436 مقاله در مجله

چکیده

This experiment was conducted to evaluate the effect of electron irradiation (EI) and fibrolytic enzyme (FE) on chemical composition and rumen degradation of palm leaves (PL) in a completely randomized design with factorial (2×2) arrangement include 2 levels of irradiation ( 150 and 300 KGy) and enzyme (1.5 and 3 gr/kg dry matter of samples). For this purpose, at first 5 g of milled sample was incubated for 2, 4, 8, 12, 24, 48, 72 and 96 hours in the rumen of two Sistani bull with rumen fistula and degradability parameters estimated using nylon bags method. Based on the results, The EI and FE had no significant effect on dry matter, ether extract and crude protein. Treatment separately and together caused a significantly decreased (p<0.01) NDF and ADF. Also, the rapid and slowly degraded fraction and effective degradability of dry matter significantly increased with increasing irradiation dose and enzyme levels (p<0.01). EI along or with the FE had an effective role in improving the nutritional value and degradability of palm leaf. Considering that the best results were obtained in the simultaneous use of EI of 300 KGy and 3 g/kg of FE, the simultaneous use of these two levels were effective in order to improve the digestibility and degradability of palm leaves.

اثرات سطوح مختلف پروتئین خام و اسید آمینه ترئونین بر قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجه های خونی در بوقلمون های تجاری

کمال شجاعیان ,رامین حبیبی مزرعه خلفی,قاسم جلیلوند,حسین جانمحمدی
ايران ، نشریه علوم دامی (پژوهش و سازندگی) ، سال : 2019 ، صفحات : 53-66، شاپا: 2588-6436 مقاله در مجله

چکیده

پژوهش حاضر به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پروتئین خام ) CP ( و ترئونین ) Thr ( جیره بر پاسخ ایمنی و پارامتر های بیوشیمیایی خون در بوقلمو نهای بومی ایران انجام گردید. تعداد 160 بوقلمون بومی نر 4 هفته بطور تصادفی به آزمایش فاکتوریل 2×5 تخصیص یافتند. تیمارها شامل دو سطح جیره ای پروتئین خام ) 90 و 100 درصد توصیه NRC ( و 5 سطح ترئونین ) 75 / 0 85 / 0، 95 / 0، 05 / 1 و 15 / 1 درصد جیره( بودند. نتایج نشان داد که کاهش سطح پروتئین خام جیره بر روی پاسخ ایمنی سلولی و هومورال و پارام ترهای سرم خون اثر معنی داری نداشت ) 05 / .)P>0 همچنین مقادیر مختلف ترئونین نتوانسته بود پاسخ ایمنی سلولی و پاسخ آنتی بادی در برابر SRBC در 7 روز پس از چالش اول را در بوقلمو نهای بومی تحت تاثیر قرار دهد) 05 / P>0 (. اگرچه در چالش ثانویه تیمارهای حاوی 85 / 0 و 15 / 1 درصد ترئونین، بالاترین سطح آنتی بادی در برابر SRBC را داشته و با گروه حاوی 95 / 0 ترئونین اختلاف معنی داری داشتند ) 05 / P>0 (. سطوح مختلف پروتئین خام و اسید آمینه ترئونین اثر معنی داری بر مقادیر گلوکز، کلسترول، تری گلیسرید، آلبومین، HDL، LDL و VLDL نداشتند ) 05 / P>0 (. اگرچه سطح 05 / 1 درصد ترئونین، سطح توتال پروتئین و اسید اوریک را در سرم بوقلمو نهای بومی بطور معنی داری افزایش داده بود ) 05 / P>0 (. باستثنای اسید اوریک، هیچ اثر متقابلی بین پروتئین خام و ترئونین در پارامترهای اندازه گیری شده مشاهده نگردید ) 05 / P>0 (. نتایج مطالعه حاضر بطور کلی نشان داد که مکم لکردن اسید آمینه ترئونین در جیره می تواند باعث بهبود پاسخ ایمنی هومورال و افزایش سطح اسید اوریک سرم در بوقلمون های بومی گردد، اگرچه مقادیر مختلف پروتئین خام تاثیری بر این پارامترها نداشت.

Effect of feeding pomegranate seed oil as a source of conjugated linolenic acid on Arabian stallion semen quality in cooled and postthawed condition

kamal shojaeian,,Ghassem Jalilvand,حمید کهرام
English , Reproduction in Domestic Animals , Year : 2018 , Pages: 1-10, ISSN:0936-6768 Journal Paper

Abstract

Abstract The objective was to assess the influence of pomegranate seed oil supplementation on the quality of fresh, cooled and frozen–thawed Arabian breed stallion semen. Eight stallions (n = 4 per group) received their normal diet (control group) or normal diet top dressed with 200 ml of pomegranate seed oil (PSO group). Semen was collected every fifteen days for 90 days. Stallions were reversed across the treatments after a sixty‐day interval. In cooled and stored condition (2, 12 and 24 hr), spermatozoa motion characteristics, membrane integrity, viability, morphology and lipid peroxidation were analysed. In frozen–thawed semen, sperm dynamic characteristics were analysed by CASA, acrosome status and mitochondrial activity (evaluated by Flow cytometry) determined. The effects of treatment, time, semen type and their interactions were submitted to PROCMIX (SAS®), and means compared by the Tukey test. Also, collected semen samples were artificially inseminated to evaluate fertility and pregnancy rate after day 60 of the experiment. The results from fresh condition showed that semen volume, sperm concentration, abnormality and live sperm were not affected by dietary treatment (p > 0.05). In cooled condition, the higher value for sperm plasma membrane integrity and viability was observed in PSO group compared to control after 24 hr cooled and stored in 5°C. In postthawed condition, the higher value for CASA total motility and acrosome status was observed in PSO group compared to control group (p < 0.05). One hundred and twenty‐six mares were artificially inseminated for fertility trial using control and PSO groups’ fresh semen. The average pregnancy rates were not significantly different between control and treated group (62.88% and 65.90%, respectively) (p > 0.05). We concluded that under the conditions of this study, dietary supplementation of 200 ml pomegranate seed oil seems to relatively improved Arabian horse sperm quality during storage in cooled and frozen condition via increasing plasma membrane integrity, viability and acrosome status, but did not improve the pregnancy rates.

Using Resveratrol and Epigallocatechin-3-Gallate to Improve Cryopreservation of Stallion Spermatozoa With Low Quality

,kamal shojaeian,فرهاد صمدیان,Soojung Lee,حمید کهرام,Jeong Ik Lee
USA , Journal of Equine Veterinary Science , Year : 2018 , Pages: 18-25, ISSN:0737-0806 Journal Paper

Abstract

Reactive oxygen species levels in semen with low quality increased from 25% to about 40%. Resveratrol (Res) is a natural grape-derived phytoalexin, and epigallocatechin-3-gallate (EGCG) is the major polyphenol in green tea (Camellia sinensis); both molecules are known to have high levels of antioxidant activity. The aim of this study was to investigate the effects of this antioxidant\\\\\\\'s supplementation on cryopreservation of stallion semen with poor quality. Experiment 1: Experiment design to asses stallions semen quality (n ¼ 3). Arabian stallions were managed for breeding with fresh, extended, or chilled semen during 2 years (in two breeding season) with a resulting per cycle pregnancy rate (103/41 estrus cycle/conception) of 39.80%. A total of 81 ejaculates were collected and evaluated in fresh condition (total and progressive motility, membrane integrity, acrosome defects, morphology, and abnormal DNA condensation). Evaluation of several ejaculates revealed that sperm production and semen quality mostly did not change during the breeding season, maintaining normal sperm production with poor quality. Experiment 2: 18 ejaculates, collected with Missouri model artificial vagina from Arabian stallion (n ¼ 3). Extended semen was centrifuged at 600  g for 10 minutes. To eliminate individual stallion variability, the resulting sperm pellets were pooled and divided in seven different treatments in a final concentration of 100  106 sperm/mL by using semiskimmed milk extender containing no supplements (control), and the following supplements with three different concentrations: Res 5, 10, and 20 mM (Res 1, Res 2, Res 3, respectively) and EGCG 25, 50, 100 mM (EGCG 1, EGCG 2, and EGCG 3, respectively). After thawing, all samples were maintained at 37C for 10 minutes. Evaluation of motility, plasma membrane integrity, viability, mitochondria activity, DNA fragmentation, and lipid peroxidation was determined. For all semen parameters, the lower concentration of Res (5 mM) and EGCG (25 mM) did not show significant differences compared to control (P > .05). Relative to the control group, Res 2 had better (P < .05) postthaw total and progressive motility, yet the higher concentrations (Res 3) showed a negative effect on total motility. Percentage of membrane integrity, viability, and mitochondrial activity was significantly greater in Res 2 and EGCG 2 extenders in comparison with the control group, respectively (P < .05). Results showed that malondialdehyde concentration was lower in Res 2 and EGCG 2 groups. In conclusion, the present study showed that the antioxidant Res prevents DNA damages in our stallions. The addition of Res and EGCG before cryopreservation can ameliorate mitochondrial activity in stallions with low-quality semen. Although further studies are needed, the present work showed that Res and EGCG could be considered as cryopreservation procedures in stallions with low-quality sperm and

Does MnTBAP ameliorate DNA fragmentation and in vivo fertility of frozen-thawed Arabian stallion sperm?

kamal shojaeian,,حمید کهرام
USA , Theriogenology , Year : 2018 , Pages: 16-21, ISSN:0093-691X Journal Paper

Abstract

Overproduction of reactive oxygen species during sperm freeze-thawing process leads to membrane lipid peroxidation, DNA damage, motility loss, and subsequent death. This oxidative stress can be alleviated by the addition of some antioxidants to semen extenders prior to freezing. This study was performed to evaluate the in vitro effectiveness of MnTBAP (a cell permeable antioxidant) on stallion sperm freezability and in vivo fertility rate. Twenty-one ejaculates were, collected with missouri model artificial vagina (n ¼ 3 stallions, seven ejaculate each), and diluted (1:2 v/v) with phosphocaseinate base INRA extender, containing 0 (control), 100, 200 and 300 mM of MnTBAP and frozen using acontrolled-rate freezing system. The following parameters were determined: sperm motility, viability, membrane integrity, acrosome abnormalities, lipid peroxidation and DNA fragmentation. MnTBAP improved horse semen quality parameters in a dose-dependent manner. The100 mM concentration of MnTBAP did not show a significant difference in semen parameters compare with control group (p > 0.05). Accordingly, the extender supplemented with 200 mM resulted in higher sperm total and progressive motility (55.3 ± 4.28% and 33.2 ± 2.90%), viability (43.9 ± 2.14%), and membrane integrity (50.8 ± 2.14%), provided a greater protective effect in the percentage of total abnormalities compare to other groups (p < 0.05), and showed lower sperm with damaged DNA with lower MDA levels (p < 0.001). Higher concentrations (300 mM) not only did not improve the results but inversely affected sperm parameters. Twelve mares were used for fertility trial in the cross over study of 60 deep horn inseminations performed using control (9/30 pregnancy/mare) and 200 mM - MnTBAP (14/30 pregnancy/mere) groups frozen semen. The Average pregnancy rates were not significantly different between control and treated group (30% and 46.66%respectively) (p > 0.05). Under the conditions of this study, 200 mM - MnTBAP reduced the oxidative stress and protect the DNA fragmentation of Arabian stallion sperm during cryopreservation; but did not improved pregnancy rates.

اثر فرآوری حرارتی بر ترکیبات شیمیایی و تجزیه پذیری ماده خشک در ذرت شیرین

کمال شجاعیان ,نادیا اصفی,محمدرضا دهقانی,مصطفی یوسف اللهی,قاسم جلیلوند
دومین همایش ملی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران ، سال : 2018 مقاله کنفرانسی

چکیده

چکیده: این پژوهش به منظور تعیین ترکیبات شیمیایی و قابلیت هضم واریته شیرین انجام شد. به منظور ارزیابی تیمارها ابتدا واریته توسط آسیاب Foss به اندازه 2 میلی متر اسیاب شد سپس فرآوری حرارتی به وسیله آون در دمای 06 و 06 درجه سانتی گراد در زمان 12 ساعت روی آن ها انجام شد. بر روی تیمارها ترکیبات شیمیایی شامل ماده خشک، خاکستر خام، ماده آلی، پروتئین و چربی طبق روش های استاندارد اندازه گیری شد. تجزیه پذیری ماده خشک به صورت (in situ) مورد ارزیابی قرار گرفت و نهایتأ با طرح کاملأ تصادفی مورد تجزیه قرار گرفت. نتایج نشان داد اختلاف ماده خشک ذرت شیرین در دمای 06 و 06 درجه سانتی گراد با تیمار شاهد معنی دار است. اختلاف مقدار ماده خشک واریته شیرین تیمار شاهد با تیمارهای فرآوری در دو دومای 06 و 06 درجه سانتی گراد معنی دار است. تفاوت در مقدار پروتئین تیمار شاهد با تیمار فرآوری شده در دمای 06 درجه سانتی گراد معنی دار نشد، اما اختلاف در مقدار پروتئین تیمار شاهد با تیمار فرآوری شده در دمای 06 درجه سانتی گراد معنی دار بود ) 6/60 .(P< نتایج تجزیه پذیری در ساعت های مختلف انکوباسیون نشان داد با افزایش زمان 6/ انکوباسیون تجزیه پذیری افزایش یافته است) 60 P< .)

اثر فرآوری شیمیایی و حرارتی بر ترکیبات شیمیایی و تجزیه پذیری ماده خشک در ذرت دندان اسبی

کمال شجاعیان ,نادیا اصفی,محمدرضا دهقانی,مصطفی یوسف اللهی,قاسم جلیلوند
دومین همایش ملی دانش و فناوری علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست ایران ، سال : 2018 مقاله کنفرانسی

چکیده

چکیده: این پژوهش به منظور تعیین ترکیبات شیمیایی و قابلیت هضم واریته دندان اسبی با استفاده از فراوری شیمیایی و حرارتی انجام شد. به منظور ارزیابی تیمارها ابتدا واریته توسط آسیاب به اندازه دو میلی متر آسیاب شد سپس فرآوری شیمیایی به وسیله NaOH در دمای 06 و 06 درجه سانتی گراد به مدت شش ساعت صورت گرفت. ترکیبات شیمیایی تیمارها شامل ماده خشک، خاکستر خام، ماده آلی، پروتئین خام، چربی، طبق روش های استاندارد اندازه گیری شد. تجزیه پذیری ماده خشک به صورت (in situ) مورد ارزیابی قرار گرفت و نهایتأ با طرح کاملا تصادفی مورد تجزیه قرار گرفت. نتایج نشان داد پروتئین خام و چربی تیمار فراوری شده با سود در دمای 06 درجه سانتی گراد نسبت به شاهد افزایش معنی داری داشته است ) 6/60 .(P< و هچنین میزان تجزیه پذیری در بخش a متعلق به تیمار فرآوری شده در دمای 06 درجه سانتی گراد اختلاف معنی داری نسبت به 6/ تیمار شاهد داشت ) 60 P<

شنبه

یکشنبه

دوشنبه

سه شنبه

چهارشنبه

پنجشنبه

  •    شماره تماس:_
  •    شماره داخلی:_
  •    نمابر:_
  •   پست الکترونیک:kshojaeian@uoz.ac.ir